Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Μνημεία   Κάστρα
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΣΤΡΟ

Στην παραλιακή πόλη της Πύλου, στο νότιο τμήμα του όρμου του Ναβαρίνου, στέκει το πολύ χαρακτηριστικό Κάστρο της Πύλου. Ονομάστηκε Νιόκαστρο, αφού το προγενέστερο Κάστρο της περιοχής λεγόταν Παλαιόκαστρο. Σε μια έκταση 80 στρεμμάτων, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η εξαγωνική ακρόπολη του φρουρίου, που διατηρείται ακόμα και σήμερα.
Το Νιόκαστρο οικοδομήθηκε από τους Οθωμανούς το 1573, με σκοπό να ελέγχουν τη νότια είσοδο στο στενό του Ναβαρίνου. Όπως και τα άλλα κάστρα της ευρύτερης περιοχής, στα τέλη του 17ου αιώνα πέρασε στα χέρια των Ενετών και ξανά σε αυτά των Τούρκων, στις αρχές του 18ου αιώνα. Τελικά το Κάστρο της Πύλου απελευθερώθηκε το 1828. Στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε για μερικά χρόνια ως φυλακή. Σήμερα, διασώζονται ελάχιστα κτίρια στο εσωτερικό του Κάστρου, η εξαγωνική ακρόπολη και το προτείχισμά της.
Μέσα στο Κάστρο στεγάζεται πλέον και το Κέντρο Υποβρύχιων Αρχαιολογικών Ερευνών, για το οποίο κάποιοι χώροι έχουν μετατραπεί σε χώρους εργασίας. Στο κτίριο των στρατώνων στεγάζεται τώρα και η συλλογή του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux, που είχε βλέψεις για τη δημιουργία ενός μουσείου για τα κειμήλια από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΩΝΗΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας