Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Αρχαιολογικοί Χώροι
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση

Το Αρχαίο Θέατρο εκτός από τα θεατρικά δρώμενα, χρησιμοποιούνταν και για πολιτικές συγκεντρώσεις. Από αρχιτεκτονικής άποψης, το Θέατρο της Μεσσήνης θεωρείται ο πρόγονος των κολοσσιαίων θεάτρων και των αμφιθεάτρων της ρωμαϊκής εποχής. Η οικοδόμησή του χρονολογείται στον 3ο π.Χ. αιώνα. Κατά την περίοδο της αυτοκρατορίας του Αυγούστου και του Τιβερίου ανακατασκευάστηκαν η σκηνή και το προσκήνιο, ενώ επισκευές πραγματοποιήθηκαν και τον 2ο μ.Χ. αιώνα.
Σήμερα, σώζεται το μεγαλύτερο μέρος του κοίλου, καθώς και ο τοίχος της ανατολικής παρόδου, ύφους 5 μέτρων. Με τις ανασκαφές ήρθαν στο φως τρεις παράλληλες αύλακες, που χρησιμοποιούνταν για την υποδοχή των τροχών μιας κινητής σκηνής. Επίσης, βρέθηκε μία πλακοστρωμένη άνοδος προς το μεσαίο διάζωμα του κοίλου. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν την αρχιτεκτονική του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης πρωτοποριακή για την εποχή της. Ο επισκέπτης μπορεί να διαπιστώσει την αρχιτεκτονική ομοιότητα μεταξύ της εξωτερικής όψης του αναλήμματος του θεάτρου και του οχυρωματικού περιβόλου της πόλης. Μάλιστα, από το καλοκαίρι του 2013 ο χώρος άρχισε να χρησιμοποιείται ξανά για πολιτιστικές διοργανώσεις, έπειτα από πολλούς αιώνες.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΟΙ ΘΟΛΩΤΟΙ ΤΑΦΟΙ
ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΚΟΒΙΤΙΚΩΝ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας