Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Αρχαιολογικοί Χώροι
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση

Το Ανάκτορο του Νέστορος, χτισμένο στο λόφο του Άνω Εγκλιανού, είναι το καλύτερα διατηρημένο ανάκτορο από τη Μυκηναϊκή Εποχή. Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την Πύλο, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το ανάκτορο του μυθικού βασιλιά της πόλης, Νέστορα.
Το συγκρότημα των ανακτόρων αποτελείται από τέσσερα κτίσματα, τα οποία περιλαμβάνουν περίπου 100 διαμερίσματα. Μάλιστα, όπως έχει αποδειχθεί, τα δύο από τα τέσσερα κτίσματα ήταν διώροφα. Τα κύρια υλικά της κατασκευής είναι το ξύλο και η πέτρα. Η υπαίθρια αυλή οδηγεί στην κύρια είσοδο του ανακτόρου, ενώ υπάρχει και εσωτερική υπαίθρια αυλή, σχηματισμένη από τα κτίσματα. Στο βάθος αυτής, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την αίθουσα του θρόνου, με τη μεγάλη λατρευτική εστία. Παρά το γεγονός ότι καταστράφηκε από πυρκαγιά το 12ο π.Χ. αιώνα, διασώζονται ακόμη κάποιες έγχρωμες τοιχογραφίες στο εσωτερικό. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι το ανάκτορο δεν περιβαλλόταν από τείχη, καθώς για το σκοπό αυτό αρκούσε η γεωγραφία της περιοχής. Στους χώρους του ανακτόρου βρέθηκαν πινακίδες και θραύσματα με επιγραφές στη Γραμμική Β' γραφή και αποθήκες ελαιόλαδου, με αγγεία. Όλα τα ευρήματα των ανασκαφών βρίσκονται στο Μουσείο της Χώρας.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΟΙ ΘΟΛΩΤΟΙ ΤΑΦΟΙ
ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΚΟΒΙΤΙΚΩΝ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας