Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Αρχαιολογικοί Χώροι
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΟΙ ΘΟΛΩΤΟΙ ΤΑΦΟΙ
 

Μόλις 90 μέτρα από την κεντρική πύλη του ανακτόρου μπορεί κανείς να φτάσει στο θολωτό τάφο, που θεωρείται ότι είναι του βασιλιά Νέστορα. Πρόκειται για ένα μεγάλο θολωτό τάφο, διαμέτρου 9,35 μέτρων. Στα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται χρυσά αντικείμενα, δαχτυλίδια, κοσμήματα και μία βασιλική σφραγίδα με παράσταση φτερωτού γύπα. Βρέθηκαν επίσης χάντρες από πολύτιμους λίθους και θραύσματα από χάλκινα όπλα και άλλα χάλκινα αντικείμενα.
Σε ίση απόσταση, προς τη νότια πλευρά των ανακτόρων, βρίσκονται τα υπολείμματα ενός άλλου θολωτού τάφου. Μέσα σε αυτόν βρέθηκαν έξι λακκοειδείς ταφές, καθώς και χάλκινα ξίφη, σκεύη και αγγεία. Σήμερα κανένα μέρος του τάφου αυτού δεν είναι ορατό, καθώς έχει σκεπαστεί. Ακόμη ένας θολωτός τάφος έχει βρεθεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ανάκτορο. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν αντικείμενα από ελεφαντόδοντο, χρυσό και ημιπολύτιμους λίθους.
Μία σειρά από θαλαμοειδείς τάφους έχει εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από την ακρόπολη, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων δυτικά από το ανάκτορο. Μέχρι σήμερα, τρεις από αυτούς έχουν ερευνηθεί και έχουν βρεθεί κυρίως αγγεία. Τα ευρήματα των τάφων αυτών βρίσκονται, μαζί με τα ευρήματα του ανακτόρου, στο Μουσείο της Χώρας.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΚΟΒΙΤΙΚΩΝ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας