Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Μνημεία   Κάστρα
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΩΝΗΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση

Στη νοτιοδυτική άκρη της Πελοποννήσου, σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από την πόλη της Καλαμάτας, συναντά κανείς το Κάστρο της Κορώνης, στους πρόποδες του οποίου εκτείνεται η γραφική πόλη. Τα ερείπια του Κάστρου βρίσκονται στην άκρη του λιμανιού, όπου οδηγούν τα στενά δρομάκια του οικισμού της Κορώνης.
Το Κάστρο, χτισμένο στα τέλη του 13ου αιώνα, πέρασε από τα χέρια των Φράγκων, των Ενετών και των Τούρκων. Η αρχιτεκτονική του συνδυάζει στοιχεία γοτθικά, βυζαντινά και οθωμανικά, ενώ στο εσωτερικό του διατηρούνται τα ερείπια της βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, του 12ου αιώνα. Μέσα στους αιώνες το Κάστρο έγινε πολλές φορές στόχος πειρατών και επιδρομέων, γεγονός που αιτιολογεί την σημερινή του κατάσταση.
Πολλοί θρύλοι και παραδόσεις έχουν συνδεθεί με το Κάστρο της Κορώνης, κυρίως λόγω της μεγάλης ιστορίας του. Σήμερα, μπορεί κανείς ανεβαίνοντας εκεί να απολαύσει τη θέα του Μεσσηνιακού κόλπου με φόντο τις ψηλές κορυφές του Ταϋγέτου.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας