Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Μνημεία   Κάστρα
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται το φρούριο της Μεθώνης, χτισμένο από τους Ενετούς σε μία μικρή χερσόνησο. Ενώνεται με τη στεριά μόνο από τη μία πλευρά, ενώ περιμετρικά βρέχεται από τη θάλασσα. Στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Κάστρου συμβάλλει και το Μπούρτζι, που συνδέεται με τη στεριά με μία πέτρινη γέφυρα. Τα επιβλητικά του τείχη στέκουν ακέραια ακόμη και σήμερα.
Η Μεθώνη, φημισμένη από την αρχαιότητα για το λιμάνι της, διεκδικήθηκε μέσα στην πορεία των χρόνων από πολλούς κατακτητές. Από τα χέρια των Ενετών πέρασε σε αυτά των Τούρκων τον 16ο αιώνα. Μόλις ο Ιμπραήμ κατέλαβε τη Μεθώνη, εγκαταστάθηκε στο Κάστρο της. Σήμερα στο εσωτερικό του Κάστρου σώζονται ερείπια κατοικιών και ενός χαμάμ και ορισμένα τμήματα της εκκλησίας της Αγίας Σωτήρας, που χτίστηκε από τους Γάλλους του απελευθερωτικού σώματος, το 1830. Επιπλέον, στο εσωτερικό του Κάστρου υπάρχουν κάποιες δεξαμενές και λείψανα Βρετανών αιχμαλώτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στην οχύρωση διακρίνονται βενετσιάνικα εμβλήματα και επιγραφές.
Η απόληξη του Κάστρου προς τη θάλασσα, το Μπούρτζι, είναι έμβλημα για την περιοχή της Μεθώνης και μοιάζει σαν να αναδύεται μέσα από τη θάλασσα. Είναι ένα ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς τη δύση του ήλιου.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΩΝΗΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας