Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Μνημεία   Κάστρα
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση

Στα ανατολικά της μεσσηνιακής πόλης, χτισμένο σε ένα βραχώδη λόφο, δεσπόζει το Κάστρο των Γιγάντων. Ονομάστηκε έτσι, λόγω του μεγάλου μεγέθους των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του. Είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την πόλη, αφού κάτω από αυτό βρίσκονται τα παραδοσιακά σπίτια και τα αρχοντικά της πόλης.
Το Κάστρο της Κυπαρισσίας χτίστηκε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους στη θέση όπου βρισκόταν η αρχαία ακρόπολη. Αργότερα πέρασε στα χέρια των Φράγκων και των Τούρκων. Στα χρόνια του Μεσαίωνα, κάτοικοι της Αρκαδίας κατέφυγαν εκεί, κάνοντας το γνωστό και ως Κάστρο των Αρκάδων. Μετά το 1830, το Κάστρο περνά στα χέρια των Ελλήνων. Σήμερα, σώζεται ο Πύργος του Ιουστινιανού, στην ανατολική πλευρά και κάποια τμήματα των τειχών.
Στο εσωτερικό του Κάστρου υπάρχει ένα μικρό αμφιθέατρο με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από εκεί, μπορεί κανείς να δει τη θέα, όχι μόνο της πόλης, αλλά της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΩΝΗΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας