Σύνδεση
Satelite Map

ΓΕΝΙΚΑ

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, με το πλούσιο φυσικό τοπίο του και με τη μακραίωνη ιστορία του, ο νομός Μεσσηνίας αριθμεί σήμερα 175.600 κατοίκους. Ο νομός έχει όλες τις σύγχρονες υποδομές ενός φιλόξενου τόπου. Έτσι, στη Μεσσηνία μπορεί κανείς να φτάσει οδικώς ή αεροπορικώς. 

Η έντονη παρουσία του νομού στην ιστορία είναι φανερή από τα εκατοντάδες μνημεία που κρύβονται σε όλες τις περιοχές του. Στα χωριά της Μάνης δεσπόζουν ακόμη οι πανύψηλοι Πύργοι. Τα ερείπια των μεσαιωνικών Κάστρων είναι εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο. Τα μνημεία από την αρχαιότητα επιβεβαιώνουν τις αναφορές στην περιοχή, μέσα στο έργο του Ομήρου. Επισκεφθείτε τα μουσεία της περιοχής που αναδεικνύουν πλήρως τη μακραίωνη αυτή ιστορία!

Μία επίσκεψη στο νομό Μεσσηνίας περιλαμβάνει εκδρομές στα παραδοσιακά μανιάτικα χωριά και εξερευνήσεις, με πεζοπορία ή με το ποδήλατο, στα δάση του Ταϋγέτου. Απολαύστε τη θέα από την υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου και ανακαλύψτε τους μικρούς παραδεισένιους προορισμούς που κρύβονται ανάμεσα στα βράχια της! Ο βυθός του Μεσσηνιακού κόλπου, τα καταγάλανα νερά του κάτω από τα πεύκα, κάνουν την εμπειρία μοναδική. 

Στον τομέα του πολιτισμού, ο νομός Μεσσηνίας έχει πολλά να προβάλλει. Ετήσιες πολιτιστικές διοργανώσεις, καλλιτεχνικές ομάδες και δραστήριοι φορείς, προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, διατηρώντας τοπικά έθιμα και παραδόσεις. 

Και φυσικά, την εμπειρία συμπληρώνει η πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα, με τις μανιάτικες γεύσεις. Η τοπική παραγωγή, με τα παραδοσιακά προϊόντα, έχει αυξήσει τη φήμη του νομού Μεσσηνίας, ακόμα και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια περιοχή πολύ φιλική, ιδανική για εξορμήσεις!

Επιμελητήριο Μεσσηνίας
ΠΛ. 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ
27210 62200

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.